Saturday, February 18, 2012

INTERVIEW: MONI & Help Me Fly

mám vždy obrovskou radost, když objevím blog se skvělým obsahem a ještě skvělejší autorkou. nebylo tomu jinak, když jsem poprvé narazila na blog help me fly, jehož majitelkou je úžasná Monika s ještě úžasnějším stylem, fotkami a svou milou povahou. proto jsem byla nesmírně ráda, když slečna, která ani ne za 3 měsíce blogování "nasbírala" přes 200 followerů, souhlasila s rozhovorem. doufám, že se vám bude líbit a že si Moni zamilujete tak, jak já. krásný den.

1)      Jak by jsi se svými slovy popsala a ve zkratce se nám představila?
Popsala bych se jako šíleně náladová, občas sobecká, líná a tvrdohlavá :D.  Na druhou stranu jsem šíleně milující a citlivý člověk, určitě jsem spontální, přítel říká že i zábavná a občas šíleně praštěná. Jsem upřímná a společenská. Jsem ráda středem pozornosti, ale vystačím si sama se sebou, protože mám hodně často chvíle, kdy mě štvou uplně všichni v mém okolí a byla bych nejradši sama. Miluju módu, kreslení, architekturu, focení, nakupování, roztomilé věci, zvířátka všeho druhu a špagety! Jestli chcete vědět spíše ty informativní věci, tak jsem ve třetím ročníku na střední škole a v listopadu mi bylo osmnáct let. Bydlím cca. 45 minut od Brna v městě Hodonín a v budoucnu chci být bytovým designérem. 
2)      Co tě vedlo k tomu, založit si blog?
Už dlouho sleduju módní blogy. Nejraději mám zahraničí, chtěla bych se někdy vypracovat na takovou úroveň a řekla jsem si, proč to nezkusit ? Něco jiného je komentovat a kritizovat pod anonymem a něco jiného je vyzkoušet si to, být lepší než ostatní, pokusit se zaujmout někoho nebo snad být někomu inspirací :)

3)      Tvůj styl je velmi inspirativní, od kolika let se zajímáš o módu?

Móda mě baví od malička, jen jsem často nevěděla, jak na to. Na základní škole jsem byla opravdu jedna z těch, která se řídila stylem – co mají všichni, musím mít taky :D. Dnes už vím, jak vtipné to je a že nejdůležitější je oblékat se podle sebe. Oblečení vyjadřuje osobnost člověka :).

4)      Jak by jsi popsala svůj styl?

Můj styl, je můj styl. Jsem vcelku nepředvídatelná. Někdy mám chuť být elegantní a někdy si vezmu ke kožichu kecky :) Někdy vypadám jako coura a jindy mám límeček pozapínaný až ke krku. Ráda jsem sexy, ale ne za každou cenu. Hlavně se musím cítit dobře.. :) Občas taky šlápnu hodně vedle a nejsem spokojená s tím co mám na sobě, například teď v zimě není moc možností jak se super stylově obléci a to přímo nesnáším :/ opravdová módní blogerka by si měla poradit se vším, ale nejspíš ještě nejsem tak zběhlá:D.  Jediné co o mém stylu vím jistě, že mi nesluší být až příliš holčičí. Holčičí šatičky s volánky.. ne, ne, ne!:D



5)      Jaký je tvůj názor na second handy?

Nevadí mi, ale moc je nevyhledávám. U nás je jen jeden takový sekond hand, kde se dá něco objevit, ale mají hrozně nepříjemnou prodavačku, takže tam nechodím ráda.  Ale může být snad něco víc super než najít stylový kousek a zaplatit za něj dvacet korun? :D určitě ne! :)

6)      Máš nějakou módní ikonu?

Jednoznačnou módní ikonu nemám. Obdivuji ale spousty, spousty žen.. Od modelek, přes návrhářky  a herečky až po normální blogerky.

7)      Sleduješ zahraniční blogy? Pokud ano, které patří k tvým nejoblíbenějším?

Sleduji a je to jedna z mých nejoblíbenějších činností!:) Mezi mé nejoblíbenější patří určitě Kenza  – v ní se nejvíce svým stylem vidím a je tak krásná! Je i hodně podobný typ jako já, co se týče vlasů a pleti. Potom  Ulrika – může být někdo roztomilejší? Krásná blondýnečka, která dokáže být tak sexy. Líbí se mi její extravagantní styl, kombinuje nezkombinovatelné a to mám ráda. Potom Fashiontoast – nejspíš nejvíc stylová blogerka, jakou jsem kdy viděla, může mít někdo krásnější vlasy než ona? Její móda je naprosto dokonalá, stejně tak její fotky, ráda fotím a mám ráda hezké fotky a u ní dovedu blog sledovat několik hodin :D a poslední nejspíš Karlasclosed – na ni jsem narazila, před dvěma dny (!) a uchvátila mne. Připomíná mi Coco Chanel.. je tak neuvěřitelně odlišná a zajímavá. Strašně svá a hodně mne inspiruje.


8)      Na blogu Help Me Fly jsi teprve krátce, co říkáš na úžasné množství tvých čtenářů, kteří den za dnem stále přibývají?

Mám hroznou radost! :) Nečekala jsem to. Měl to být spíš takový experiment, ze začátku jsem to nikomu ani nechtěla říkat, protože jsem myslela, že tolik lidí nezaujmu, a uběhly necelé dva měsíce a mám 200 pravidelných čtenářů! :) Je to skvělý pocit a doufám, že se budu stále zlepšovat.. :)

9)      Máš velmi krásné fotky, jakým foťákem fotíš?

Nejdřív, děkuji za pochvalu :)). Fotím ráda, ale jen tak pasivně. Foťák mám od svých narozenin v listopadu a dostala jsem zrcadlovku Nikon – D3100, mám k ní prozatím jen základní objektiv, takže fotky z větší dálky nejsou tak hezké jak bych si přála. Jenomže já si vždy řeknu, že začnu na objektiv šetřit a nic z toho! :D Zase si koupím raději něco na sebe! :D


10)   Tvoje nejoblíbenější kosmetická a módní značka je?

Hmm.. abych pravdu řekla, kosmetice moc nerozumím, nejsem v tom nijak dobrá a nemám moc značek odzkoušených. Nejoblíbenější kosmetická z hlediska pečující kosmetiky je pro mne asi Vichy, protože jsem na ni zvyklá a vyhovuje mi spoustu produktů. Z hlediska dekorativní kosmetiky je to nejspíš Loréal, ale nevyzkoušela jsem dražší značky, takže svůj názor určitě někdy změním, až mi to nebude připadat jako zbytečnost vyhazovat 6 stovek za lak na nehty a podobně :). A módní značka … nejspíš Topshop a Zara

11)   Jaké jsou tvé cíle? Klidně i co se blogu týče?

Ráda bych vystudovala architekturu a věnovala se bytovému designu. Klidně bych studovala i v zahraničí, ale nejsem tak dobrá v jazycích, takže mým cílem je určitě mluvit skvěle anglicky, klidně i francouzsky:D. Chci hodně cestovat, protože je na světě nespočet nádherných míst. Co se blogu týče, někdy bych se chtěla vypracovat na úroveň zahraničních blogů. Byla bych ráda, kdyby mi přišly nějaké spolupráce a někdo si mne všiml, ale co je pro mne prioritou je to, abych byla inspirací mým čtenářům a aby se můj styl alespoň někomu zalíbil :)


12)   Co by jsi poradila začínajícím blogerkám? Protože tvůj start nemá chybu :)

Tyjo :D. Tato otázka směřuje i na mne, protože já sama jsem začínající blogerka! :D Sama nevím jak být úspěšnější a známější. Takže vlastně nevím. Ať hodně fotí, dávají na blog velké fotky a mají jednoduchý design blogu , dál už nevím co poradit, protože styl má každý svůj a nikdy člověk neví, jestli se zavděčí i ostatním :).

13)   A naposled.. Co vše by jsi vzkázala svým čtenářům? :)

Nejdřív, že jsou opravdu borci, jestli celý rozhovor přečetli až do konce! :D Protože já jsem opravdu pisálek – tak mne nazvala i má učitelka češtiny, takže na tom opravdu něco bude :D. A poté, že jsem strašně, strašně ráda, že se někomu líbím a třeba i (možná :) ) někoho inspiruji. A ať mě píšou co nejvíce komentářů, ať už kladných nebo záporných – tak jako tak mě to kope dopředu! :)




Monice moc děkuji za rozhovor a přeji ji mnoho úspěchů, ve všech směrech :)))


4 comments:

  1. Skvělý rozhovor! Hned se jdu kouknout na její blog :))

    ReplyDelete
  2. týjo, skvělý rozhovor :) a Monika je opravdu krásná ;) vím, že jsem její blog poprvé viděla, když ho měla asi tak 2 dny a od té doby se neuvěřitelně zlepšila :) jen tak dál ;) úžasný blog!! :)

    ReplyDelete
  3. Rozhovor je úžasnej! A tato slečna je vážně sympatická milá a stylem vážně zajímavá :)

    ReplyDelete

Thank you for all your comments! :) If you have any questions, ask me on my FORMSPRING. Em